Kickstart på Södertälje Science Week

Tisdagen den 30 januari invigdes Södertälje Science Park och nya KTH Södertälje – med plats för 1 200 studenter och forskare. Förutom KTH:s rektor och Södertälje Science Parks styrelseordförande var högre utbildnings- och forskningsminister Helene Hellmark Knutsson på plats.

Södertälje Science Week startade dagen efter invigningen av Södertälje Science Park och arrangerades mellan den 31 januari till och med den 4 februari 2018.

Kickstart Digitalisering var på plats och presenterade under Södertälje Science Week. Helena Roxtorp som är Programchef för Kickstart Digitalisering berättade om Kickstart och gav exempel från de företag som har deltagit i Kickstart. Hon visade även statistik och uppmärksammande utmaningar.

Efter Helena presenterade en tidigare Kickstart-deltagare, Andrejs Sokolovs från Marcus Komponenter AB. Andrejs talade om företagets utmaningar inom digitalisering och hur de har hanterat dessa. Han berättade även om hur det har gått efter deras deltagande i Kickstart.

Eftermiddagen bjöd även på en paneldiskussion med Thomas de Ming som moderator. I panelen deltog Monica Bellgran (Professor KTH), Helena Roxtorp och Andrejs Sokolovs. De svarade på frågor och diskuterade utmaningar med olika perspektiv, företag och akademin.

Fotograf: Fredrik Sederholm