Dubblering av Kickstart Digitalisering inför sista säsongen!

Tillväxtverkets satsning för att öka digitaliseringstakten av svensk industri, Digitaliseringslyftet, närmar sig sitt slut och med detta även projektet Kickstart Digitalisering som varit startskottet på digitaliseringsresan för över 400 små och medelstora industriföretag hittills. Den sista säsongen för Kickstart Digitalisering har resulterat i en rusning. Dubbelt så många workshops är inbokade under hösten än tidigare terminer.

” Det ligger något i luften just nu, det bubblar av initiativ och nystartsanda nu inför höstterminen och skolstart. Vi har rivstartat hösten med 20 inbokade kickstarttillfällen runt om i Sverige, dubbelt så många som tidigare terminer och vi har flera bubblare till på gång”, säger Karolina Pamp.

Intresset för att satsa på digitalisering är starkt samtidigt som många industriföretag också känner av de första tecknen på en lågkonjuktur. Digitalisering är nämligen ett sätt som små och medelstora industriföretag hoppas kunna bibehålla produktionsnivån på även när sysselsättningen går ner är att frigöra personal till nya uppgifter genom att digitalisera repetitiva uppgifter, eller helt digitalisera bort vissa moment.

Digitalisering har pågått länge hos större industriföretag, men hittills har kostnaderna varit för höga för små och medelstora industriföretag. Nu har prislapparna för digitaliseringslösningar sjunkit och blivit överkomliga även för många små och medelstora industriföretag. Kickstart Digitalisering är utformad för att på kort tid hjälpa företagen påbörja sina första digitaliseringsprojekt och många passar därför på att delta i Kickstart Digitaliserings workshopserier innan projektet når sitt slut. Det har lett till en fördubbling av workshoptillfällen under den sista terminen.

” Företagen som har gått en Kickstart sätter igång med spännande projekt. Det tänds en lampa i fabriken, så att säga”, säger Karolina Pamp, projektledare på Kickstart Digitalisering.

Över 96% av deltagande företag i Kickstart Digitalisering har kommit på och satt igång ett eller flera digitaliseringsprojekt. Under hösten kommer workshopserier hållas runt om i hela Sverige, från Malmö i söder upp till Gällivare med 20 olika stopp på vägen inplanerade hittills.

” Kickstart Digitalisering är gratis. Om du har tänkt på att delta så är det din chans nu! Ta kontakt med mig om du har frågor eller vill anmäla dig till en Kickstart” , säger Karolina Pamp.

Under en heldag och två halvdagar ingår en inspirerande föreläsning om digitalisering, konkreta exempel på hur andra små och medelstora industriföretag digitaliserat sig, diskussioner och möjlighet till nya samarbeten med de andra deltagarna. Varje deltagande företag tar med sig 1-3 personer ur sin ledningsgrupp, så du kommer ifrån Kickstart Digitalisering med ett större nätverk av industriföretag i och utanför din egen bransch.

I ert företag investerar ni en heldag och två halvdagar för en gratis seminarieserie och i utbyte får ni ett starkt nätverk och 2-3 digitaliseringsprojekt som ni kan sätta igång med redan nästa dag på kontoret.

Anmäler du ditt företag idag till den kommande kickstarten nära dig får du nu dessutom 1 timmes gratis individuell coachning med en digitaliseringsexpert där ni går igenom ert företags digitaliseringsutmaningar och vägen framåt.

3 gratis seminarietillfällen med:

Inspirationsföreläsning

Digitaliseringsexempel för små och medelstora industriföretag

Kreativa workshops

Samverkan med andra små och medelstora industriföretag

2-3 konkreta planer för hur du ska komma igång med din digitaliseringsresa direkt

PLUS 1 timme gratis individuell coachning med en digitaliseringsexpert om du anmäler dig idag.

Anmäl dig och ditt industriföretag nu till en av våra Kickstart Digitalisering med start den..

1/10 i Olofström
2/10 i Gnosjö
2/10 i Jönköping
14/10 i Jönköping
15/10 i Ljungby
15/10 i Hedemora
15/10 i Lidköping-Falköping
22/10 i Sävsjö-Vetlanda
23/10 i Stockholm
30/10 i Göteborg
4/11 i Skövde
5/10 i Malmö
5/11 i Lund

Anmäl dig i vårt kalendarium här