Alla kan delta i Kickstart nu

Kickstart Digitalisering håller nu alla workshops digitalt! Vi har pratat med Robert Flank, Oberoende rådgivare inom IT & Digitalisering på Cedeo, en av våra lokala processorganisationer, som har hållit i flera workshops digitala som fysiska.

Hur går det?

Det går jättebra. Vi känner att det finns ett stort intresse av att delta på Kickstart Digitalisering och har fått väldigt bra feedback från de som varit med såhär långt.

Hur känns det att genomföra workshopparna digitalt istället för på traditionellt vis?

Bra, väldigt bra. Framför allt så känns det roligt att man tagit fram detta alternativa koncept med så kort varsel. I rådande situation är digitalisering mer aktuellt än någonsin, många företag sliter med att ställa om – både sitt interna arbetssätt samt sitt erbjudande till marknaden – för att passa den nya verkligheten och då känns det väldigt roligt att vi kan erbjuda dem möjligheten att delta på Kickstart.

Vad är största skillnaden från vanliga konceptet?

Den största skillnaden är väl att man saknar den omedelbara responsen från deltagarna samt de spontana inläggen som ofta kan skapa väldigt intressanta diskussioner. Men vi har jobbat mycket för att få in olika interaktiva moment i programmet och deltagarna har bjudit till på ett väldigt bra sätt, så även om det är annorlunda att köra workshoppen digitalt så är det inte nödvändigtvis sämre. Dessutom betyder det nya formatet att man tillgängliggör Kickstart för så många fler. Man kan delta från Skellefteå, Kalmar, Göteborg. Från kontoret, hemmet och bussen. Och det är ju verkligen en styrka!