Företagare vässar kunskapen om digital teknik – för ökad lönsamhet: “Du kan alltid lära dig något av de andra”

2019-04-22

Karin Wiklund, en av deltagarna på Kickstart Digitalisering i Ovanåker blev intervjuad av Hela Hälsingland.


Företagare vässar digitalkunskapen

2019-04-23

I Ljusnan går det att läsa om Ovanåkers kommunen initiativ att bjuda in alla små och medelstora industriföretag.


De ska kickstarta digitaliseringen av Krokoms industri

2019-04-16

Östersunds-Posten skrev om Kickstart Digitalisering i Krokom


Kickstartföretag inspirerades av elektronikföretaget CrossControl

2019-02-13

Alderholmens MekaniskaExTe och Scandymet genomförde för en tid sedan ett studiebesök hos elektronikföretaget CrossControl i Alfta. De besökande företagen har alla deltagit i den nationella satsningen Kickstart Digitalisering och två av dem deltar nu i förlängningen, coachningsprogrammet Kickstart Go.


Inspirationsturné: Starta din AI-resa

2019-02-05

Den 18-21 mars arrangerar RISE, Teknikföretagen och ICT Sweden en inspirationsturné om AI. Med turnén vill vi hjälpa SME-företag att komma igång med sin AI-resa. Artificiell intelligens, eller AI, är ett glödhett ämne när företag riktar blickarna mot framtiden.


Digitalisering, ett begrepp att avdramatisera

2019-01-23

Att den pågående digitaliseringen omfattar alla branscher är inget nytt. För industrins räkning innebär det en så pass omfattande förändring att vi till och med pratar om en industriell revolution. Men vad innebär digitaliseringen för den enskilda verksamheten? Det undrar många av de små och medelstora industriföretag jag möter i rollen som projektledare för Kickstart Digitalisering.


Ta chansen! Kickstart Digitalisering fortsätter 2019

2019-01-15

Kickstart Digitalisering är en del av Digitaliseringslyftet, en nationell förnyelsesatsning för Sverige, för att hjälpa små och mellanstora industriföretag att digitaliseras. Hittills har över 320 små och medelstora företag deltagit  …


Guldläge för industriföretag som vill stå starka i framtiden

2018-06-18

Svensk industri går bra just nu och det är i goda tider vi ska rusta oss för framtiden. Tillväxtverket stödjer små och medelstora industriföretag som vill öka tempot i sitt digitaliseringsarbete och använda sig av automationslösningar. ..


. Foto: Moa Åhs


Digital inspiration för Nordanstigsföretagen

2018-04-25

Nordanstig Under tre tillfällen i vår inspireras företag i Nordanstig till att ta kliv inom digitalisering. Kickstart Digitalisering är en nationell satsning som ska få företag att utvecklas digitalt – eller kanske helt enkelt  överleva i en allt mer digital värld…


Kickstart på Industridagen 2018

2018-02-10

Närmare 650 personer samlades måndagen den 5 februari i en flyghangar på Saab i Linköping för att en hel dag prata om industrin, dess framtid och digitaliseringen. De flesta talare betonade vikten av det livslånga lärandet  ..


Kickstart på Södertälje Science Week

2018-02-04

Tisdagen den 30 januari invigdes Södertälje Science Park och nya KTH Södertälje – med plats för 1 200 studenter och forskare. Förutom KTH:s rektor och Södertälje Science Parks styrelseordförande var högre utbildnings- och forskningsminister Helene Hellmark Knutsson på plats.


Digitalisering med Kickstart

2017-11-14

Det är höst, och vi skriver 2017. Digitaliseringens vindar sveper över landet, ja hela världen, för den delen. Den här hösten är IF Metall med och startar det nationella digitaliseringsprojektet Kickstart. Vi gör det tillsammans med vår motpart Teknikföretagen och med forskningsinstitutet Rises …